Hårvårdstips

Ta hand om slitet sommarhår

Sommaren är en härlig tid av avslappning, men att vistas utomhus mycket, att bada och sola och leva ett enkelt liv kan göra att ditt hår tar stryk. Solen inte bara bleker håret, utan gör det torrt och mer poröst. Nu när du förmodligen är tillbaka i jobbet och har fått en mer normal veckorutin kan det vara läge att göra nånting åt det slitna sommarhåret. Här är saker att tänka på:

Hårklippning

  • Att klippa håret, ta bort solbrända och kluvna toppar och fräscha upp frisyren är att verkligen göra håret en stor tjänst. Varför inte passa på och testa en ny frisyr?

Scrub för hårbotten

  • Djuprengöring och rensningsbehandling för hår och hårbotten. Vi har olika sorters scrub för din hårbotten och tipsar dig om vilket schampo som passar ditt hår bäst. Vi skräddarsyr behandlingen för ett mer välmående hår.
  • Gör en återfuktande kur som revitaliserar håret. Vi har en rad olika sorters inpackningar och Fusio dose (vilken finns i mer än 20 olika blandningar som kan anpassas utifrån ditt hårs behov)

Hårtoning

  • Dämpa ner de solblekta topparna och fräscha upp håret med en enkel toning för att få glansen tillbaka. Är du sugen på att göra en större förändring finns vi här med vår expertis inom färgområdet för att hjälpa dig att hitta nåt som passar just dig. Läs mer om hårfärgning!

Hårolja

  • Olja och nattserum är bra för att förebygga torrhet, och att ge håret nytt liv. Finns för olika hårtyper; original, blonderat hår, tunnare hår och en lyxolja med fina råvaror och underbar doft.

Hur ofta bör man tvätta håret?

  • Tvätta inte håret för ofta, max var tredje dag och använd bra produkter varje gång. Balsam är obligatoriskt. Om du gärna vill tvätta håret varje dag, schamponera bara en gång och använd ett bra, fuktgivande balsam vid varje tvätt. Vi rekommenderar inte att ”bara skölja ur håret med vatten”. Inpackning skall användas vid var fjärde tvätt.