Håruppsättningar

När man skall gå på en fest kan det vara roligt att vara lite extra fixad med en enklare håruppsättning som passar tillfället. Det hela handlar om att häva fram sig själv och sin person på ett bra sätt, samtidigt som det skall vara lite speciellt och lite stiligare/finare än man brukar se ut till vardags. Ibland kan det vara läge att ta ut svängarna med håruppsättningen och göra något tuffare, både med hår och makeup. Vi har gjort en hel del håruppsättningar och har lång erfarenhet av att anpassa den så den passar dig som kund på bästa sätt. Festuppsättningar görs i stor utsträckning med ditt eget hår. Det handlar mest om att skapa en festlig och uppseendeväckande stil. För dig som har kort hår kan vi skapa en fin och tuff uppsättning också, ofta med hjälp av lite håraccessoarer. Man behöver inte långt hår för att göra en håruppsättning till festen, men om du vill vara lite extra fin kan vi hjälpa dig genom att sätta fast löshår temporärt.

Baluppsättningar

Uppsättning för bal kan vara från enkel till medelavancerad. Uppsättningen görs för att framhäva klänningen, vilken ofta får bestämma hur uppsättningen skall se ut. Den måste också göras utifrån hårtyp och  ansikte, precis som vid klippning. Med en baluppsättning kan man experimentera lite mer. Stora flätor, toupera så högt det går, lite åt tuppkamshållet, många baltjejer vill vara tuffa och originella, vilket gör att vi kan vara mer kreativa i skapandet.

Bruduppsättning

Vi har lång erfarenhet av att skapa stiliga och vackra bruduppsättningar som gör en redan vacker brud skimrande. Skämt åsido, uppsättningen är en väldigt stor del av helhetsintrycket och är värd att lägga tid och möda på. Något man bör tänka på är att bruden syns bakifrån en lång stund i kyrkan och då är mångas blickar riktade på henne. Detta gör att det är viktigt att bruduppsättningen skall se bra ut bakifrån. Något som ofta är vackert är att smycka håruppsättningen med någon form av håraccessoarer eller hårsmycken. Bruduppsättning med slöja kan också vara väldigt vackert. När vi gör bruduppsättningar har vi också i åtanke att de skall hålla hela dagen, och i många fall långt in på natten. Att en bruduppsättning skulle börja ”falla ihop” vore en smärre katastrof, men du som blivande brud är i säkra händer hos Kalufsmakarn Hårdesign, din uppsättning kommer att hålla (att ni får ägna halva bröllopsnatten åt att plocka ut hårnålar är ett senare bekymmer 🙂 ). Vi brukar fotografera de flesta brudar före och efter och lägga upp på vår Facebooksida. Skall du komma till oss som brud kan du fundera på om du vill finnas med eller inte. De flesta tycker de är roligt, speciellt då de känner sig så strålande vackra när de fått en fin håruppsättning och blivit snyggt sminkade.

När du bokar in en tid för bruduppsättning hos oss, kommer vi också boka in en provuppsättning vid ett tillfälle som är någon månad före bröllopsdagen. Vid detta tillfälle tar du med dig slöja, accessoarer och annat som du vill ha i håret. Denna provuppsättning ingår i priset för själva bruduppsättningen.

Uppsättning med löshår

Uppsättningar kräver i många fall löshår, vilket kan vara äkta eller syntetiskt. Äkta hår i träns, som fästs med clip används för att skapa själva frisyren. Syntetiskt hår i svans använder vi för att bygga volym. Det mesta ligger då inflätat under ditt riktiga hår. Vi hyr ut hår om det skulle behövas till din uppsättning.

Håraccessoarer

Håraccessoarer för uppsättning tycker vi är en viktig del. Vackra pärlor eller strass som framhäver strukturen och ger en extra touch och tyngd åt uppsättningen. Det kan bli mycket läckert att smycka ut håret lite extra. Pärlor, strass, diadem mm har vi till försäljning för dig som önskar sådant.

Boka tid hos oss!