Klippning

Målet är att du skall få en frisyr som passar just dig och som du kan trivas i oavsett om du vill följa det senaste hårmodet eller en klippning av mer klassiskt snitt. Vi försöker tillgodose dina önskemål så gott vi bara kan. Många kunder som kommer till oss vet dock inte riktigt vad de vill ha för klippning och kanske är lite rädda att testa något annat än det gamla vanliga. Vi försöker hålla en öppen dialog med kunden och föreslå förändringar utifrån vår erfarenhet och oftast resulterar det i strålande glada kunder. Innan vi har lärt känna dig som kund (och ditt hår), så kan det vara bra att boka in en entimmesklippning för att vi skall ha tid att prata igenom vilken frisyr du vill ha och hur det hela skall göras. Alla frisyrer passar inte alla hårtyper och ansiktsformer, så är det. Vi hjälper dig att hitta rätt oavsett om du vill ha din ”vanliga” frisyr eller prova en ny och tuff frisyr.

För oss är klippning inte bara en ”klippning” utan ett sätt att uttrycka oss, att designa och skapa en frisyr som främjar vår kreativitet och som utvecklar oss inom olika klipptekniker. Det är därför vi hela tiden vidareutbildar oss genom kurser, mässor (Salon International i London mfl) samt experimenterar själva. Allt för att leva upp till vår slogan ”Alltid det senaste inom hårvård”.

 

Några råd angående frisyren

  • Våga prova något nytt! Håret växer ju trots allt ut igen 🙂 Det finns säkert massor av snygga och häftiga frisyrer som du skulle passa i. Ge oss bara lite fria händer så skall du se på annat!
  • För att håret skall må bra och se bra ut skall du klippa dig med jämna mellanrum. Vi brukar rekommendera var sjätte vecka. Håret växer 1-2cm per månad och efter sex veckor har frisyren tappat sin form och hårtopparna har hunnit bli rejält slitna (och kluvna).
  • Om håret skall hålla sig mellan klippningarna är det nästan ett krav att Du använder ett bra schampo som vårdar håret. Inte något duschschampo/duschkräm utan riktiga produkter för hårvård, vilket du hittar hos professionella salonger. Detta gäller korta såväl som långa frisyrer. Du som har mer än 3-4cm långt hår bör även använda balsam (conditioner).
  • När det gäller tvättning av håret bör sägas att det skall ske med måtta. Daglig tvätt torkar ut håret och du som har problem med fet hårbotten skall vara ännu mer försiktig med tvätt. Det som händer är att talgkörtlarna stimuleras att producera ännu mer talg som gör håret fetare. Tvätta då endast varannan eller var tredje dag och använd då schampo och balsam som är anpassat för ditt hår. Vi ger dig bra råd angående val av schampo.
  • Om du varit hos oss innan och vet hur du vill ha ditt hår bokar du enklast tid via vår nätbokning. Där kan du snabbast och enklast få en överblick över vilka tider som är lediga och som passar dig. Du kan givetvis boka tid för klippning, hårfärgning och permanent på nätet även om du aldrig varit hos oss innan, men i vissa fall kan det ju vara lite svårt för dig som kund att veta hur lång tid din frisyr tar. Vi rekommederar att du väljer entimmesklippning om du har en lite mer avacerad frisyr eller om ditt hår är långt/extra tjockt